Hjem 9 Aktiviteter 9 Rytmisk Gymnastikk

Rytmisk gymnastikk

Rytmisk gymnastikk er en estetisk idrett som bruker musikk og koreografi i alle sine program enten som individuelle gymnaster eller i tropp.

Stefano Petersen

Sportslig Leder GTIF

Bevegelighet og rytme i utførelse av hopp, rotasjoner, balanse og akrobatiske elementer er grenens identitet i samspillet med et av de fem redskapene – ring, ball, køller, bånd og tau. Opp til junioralder (det året man fyller 13) trenes det også på frittstående, som er et RG program uten redskap.
Se filmer av de obligatoriske programmene og elementene hvis du er nysgjerrig på noe av de vi jobber med. 
Trinn 1 er det vi begynner med, så øker vi trinn når vi er klare for det. 

Bredde og konkurranse

I RG trener bredde og konkurranse nå sammen, men vi er også en gren hvor bredde kan delta på mange av de samme arrangementene som konkurranse, fordi det finnes konkurranse/oppvisningsklasser for alle nivå. Vi kan være en og en på teppet og kjøre individuelle konkurranser, eller vi kan være sammen på tropp, hvor troppsprogrammet er tilrettelagt nivået på gymnastene.

For å delta individuelt krever det at gymnasten behersker trinn 1 i de obligatoriske programmene og klarer å huske programmene. For å delta på tropp, så er idrettsgleden viktigst og en stor fordel å huske programmet. For gymnaster 7.kl og eldre må elementene som kreves etter reglementet beherskes både individuelt og på tropp. De yngste, opp tilogmed 4.kl er for unge til å konkurrere, men kan delta individuelt eller på tropp som oppvisning på de samme arrangementene.

Hvorfor trene RG

I RG utfordrer vi koordinasjonen både ved å bruke begge hender og i samspillet med redskap samtidig som vi gjør akrobatiske elementer, hopp, piruetter og balanser. På tropp har vi også samspillet med andre i samarbeid. Og vi skal alltid jobbe i kombinasjon med musikk i programmene våre, slik at dans er endel av uttrykket. Du blir generelt sterk i kroppen, får stor variasjon i hva du trener på og kan bruke kreativiteten til å finne egne triks.

Partiene

RG 1.- 4.klasse

RG 1.-4.klasse trener en og/eller to dager i uken. Treningene vil ha forskjellig fokus de to dagene, slik at de som velger å trene 2 dager i uken også får ulike utfordringer de to dagene.

Det jobbes med redskapsteknikk i alle de 5 redskapene, hvilke redskap vi har på hver trening roterer, men vi prøver alltid å rekke 2 redskap pr gang.

Jentene jobber med obligatoriske program med frittstående og/eller obligatorisk program med ring, tau eller køller. I tillegg jobber vi litt med troppsprogram.

RG 5.- 10.klasse

RG 5.-10.klasse kan velge mellom 1 til 3 treninger pr uke. 

Jentene i 5.-6.kl jobber med obligatoriske program i frittstående og 1 til 2 redskap. Fra og med 7.kl jobber jentene med egne program i valgfritt redskap. I tillegg jobber vi med troppsprogram.