Hjem 9 Aktiviteter 9 Troppsgymnastikk

Troppsgymnastikk

På tropp i GTIF har vi et bredt tilbud for alle nivåer. Her finner man både gymnaster der akkurat har startet og skal til at lære å slå hjul, til gymnaster der har vunnet medalje i NM og representert det Norske landslag til EM. Uansett hvilket parti og nivå du er på, så har vi nogen utrolig flinke og dedikerte trenere, som har til mål og skape et godt lagmiljø og mestringsfølelse for hver enkelt gymnast!

Stefano Petersen

Sportslig Leder GTIF

Troppsgymnastikk er en allsidig lagidrett bestående av tre apparater. Tumbling og trampett engasjerer oss med spenstige, spektakulære og luftige svev mens frittstående viser oss samspill etter spennende musikk og rytmer, med artistiske bevegelser. 

Hver tropp består av minst seks utøvere som er i aksjon samtidig i hvert apparat. Kvinner og menn konkurrerer sammen og hver for seg i en estetisk idrett som bedømmes etter vanskelighetsgrad og stil.

Konkurranse

På konkurransepartiene trener vi mot å delta og hevde os i nasjonale konkurranser. På de yngre partier dvs. minirekrutt og rekrutt ligges der hovedsakelig vekt i å ligge de grunnleggende brikker der skal til for at blive en norsk top-gymnast i de eldre klasser. Der vil på disse partier blive lagt mindre fokus på resultater og mere på utvikling!

På junior og senior vil der fortsatt være stort fokus på utvikling, men der vil samtidig også blive lagt vekt i å lage gode prestasjoner, der vil plasserer os som et av lagene i toppen av Norge.