Hjem 9 Aktiviteter 9 Rytmisk Gymnastikk

Rytmisk gymnastikk

Rytmisk gymnastikk er en estetisk idrett som bruker musikk og koreografi i alle sine program enten som individuelle gymnaster eller i tropp.

Stefano Petersen

Sportslig Leder GTIF

Bevegelighet og rytme i utførelse av hopp, rotasjoner, balanse og akrobatiske elementer er grenens identitet i samspillet med et av de fem redskapene – ring, ball, køller, bånd og tau. Opp til junioralder (det året man fyller 13) trenes det også på frittstående, som er et RG program uten redskap.
Se filmer av de obligatoriske programmene og elementene hvis du er nysgjerrig på noe av de vi jobber med. 
Trinn 1 er det vi begynner med, så øker vi trinn når vi er klare for det. 

Bredde og konkurranse

RG er en gren hvor bredde kan delta på mange av de samme arrangementene som konkurranse, fordi det finnes konkurranse/oppvisningsklasser for alle nivå. Vi kan være en og en på teppet og kjøre individuelle konkurranser, eller vi kan være sammen på tropp, hvor troppsprogrammet er tilrettelagt nivået på gymnastene.

For å delta individuelt krever det at gymnasten behersker trinn 1 i de obligatoriske programmene og klarer å huske programmene. For å delta på tropp, så er idrettsgleden viktigst. For gymnaster 7.kl og eldre må elementene som kreves etter reglementet beherskes både individuelt og på tropp.

I RG utfordrer vi koordinasjonen både ved å bruke begge hender og i samspillet med redskap samtidig som vi gjør akrobatiske elementer, hopp, piruetter og balanser. På tropp har vi også samspillet med andre i samarbeid. Og vi skal alltid jobbe i kombinasjon med musikk i programmene våre, slik at dans er endel av uttrykket. Du blir generelt sterk i kroppen, får stor variasjon i hva du trener på og kan bruke kreativiteten til å finne egne triks.

Partiene

RG for alle show 1.- 4.klasse

Passer for begynnere/litt øvet, som vil trene en dag i uken. Får en innføring i alle redskapene vi bruker i RG (tau, ball, ring, køller og vimpel) og lærer et RG troppsprogram med fokus på idrettsglede, samarbeid og show.

RG for alle show 5.- 10.klasse

Passer for begynnere/litt øvet, som vil trene en dag i uken. Får en innføring i alle redskapene vi bruker i RG (tau, ball, ring, køller og vimpel) og lærer et RG troppsprogram med fokus på idrettsglede, samarbeid og show.

RG minirekrutt/rekrutt 3.- 5.klasse

Passer for litt øvet som vil trene 2 dager i uken. I tillegg har 4.-5.kl tilbud om å trene en tredje dag.

Det jobbes med redskapsteknikk i alle redskapene vi bruker i RG (tau, ball, køller og vimpel), hvilke redskap vi har på hver trening roterer, men vi prøver alltid å rekke 2 redskap pr trening.

Jentene jobber med obligatoriske program med frittstående og/eller obligatorisk program med ring, tau, ball eller køller.

RG rekrutt/junior 6.- 10.klasse

Passer for litt øvet/øvet som vil trene 2-3 dager i uken. 

Jentene i 6.kl jobber med obligatoriske program i frittstående og 1 til 2 redskap. Fra og med 7.kl jobber jentene med egne program i valgfrie redskap. I tillegg jobber vi med troppsprogram.